Ticaret Bakanlığı'ndan Önemli Düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı değerlendirmede, spekülatif fiyat artışlarına karşı otomotiv sektöründe uygulanan tedbirlerin benzerinin gayrimenkul piyasasında da devreye alınacağını duyururken gözler, Ticaret Bakanlığının bu konuda atacağı adımlara çevrilmişti.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'da, gayrimenkul sektöründe de gerçeklikten uzak ve spekülatif fiyat artışlarıyla yaşanan tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmek için çalışmaların Bakanlık tarafından titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ilan platformlarında yer alabilen aldatıcı ve gerçek dışı ilanları engellemek ve bu ilanların yol açtığı spekülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla ilan sitelerine 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla ilan verenlerin kimlik ve yetki doğrulaması yapma yükümlülüğü getirildiğini anımsattı.

Bolat, anılan düzenlemenin uygulamasına yönelik çalışmaların devam etmekte olduğunu belirterek, mevzuata aykırı hareket edenler hakkında her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağını belirtti. 

1 Kasım’dan itibarı ile girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurulacak. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere kimlik doğrulama yapılabilmesi için bir portal görevi görecek. Bu portal vasıtasıyla e-Devlet üzerinden kimlik, unvan ve şirket yetkilisi doğrulaması yapılacak. EİDS portalının yazılımına ilişkin çalışmaların en kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. Buna göre de 1 Kasım itibarı ile, ilan girişlerinde artık kimlik doğrulaması bağlamış olacak.

Hakkımızda
Franchise
Ofislerimiz
Danışmanlarımız
Satılık İlanlar
Kiralık İlanlar
Projeler
Ekibimize Katılın
Gayrimenkul Talepleri
Satış Prosedürü
iletişim